In memoriam: Elsje Kuijt

Aan het einde van het afgelopen jaar, op één van de laatste dagen van december, is Elsje Kuijt overleden. Met veel pijn in ons hart hebben we afscheid van haar moeten nemen. Elsje heeft zich de afgelopen jaren moedig staande gehouden ondanks de slopende ziekte die haar had getroffen.

Denkinmogelijkheden bestaat mede dankzij haar. In 2005, toen DIM werd opgericht, voorzag ze ons van haar advies en stapte niet veel later zelf ook in als mede-eigenaar. Velen zullen haar herkennen als een wervelwind, iemand met originele en frisse ideeën die vaak buiten ieders comfortzone lagen. Maar daar bereikte ze veel mee en haar invloed is nog steeds voelbaar in onze dagelijkse praktijk. We houden dit in stand, we proberen nèt even wat anders te zijn maar het gemis van Els is groot.

Een paar jaar geleden, bestond DIM tien jaar. Aan ons logo hebben we toen een kleine verandering aangebracht: een roze rechthoek met daarin het cijfer tien, het jubileumjaar. Roze was Els’ favoriete kleur, de zachtheid en de vrouwelijkheid was, en is nog steeds, een heerlijke tegenhanger voor de soms moeilijke praktijk waarin we ons bevinden. Als eerbetoon en ter nagedachtenis aan Els, blijven we dit logo permanent voeren zodat ze altijd in onze herinnering blijft.

Elsje Kuijt Elsje Kuijt, 30-4-68 | 28-12-2016