Waarom wij dit doen en anderen iets anders.

Het verhaal achter onze diensten.

Al ver voor de oprichting van Denkinmogelijkheden in 2005 hielden wij ons bezig met re-integratie.

In dat jaar ontmoetten wij elkaar en we brachten onze expertise samen. Marion had al een naam bedacht: Denkinmogelijkheden. Zij leerde haar cliënten die al jaren niet meer aan het werk waren anders te kijken naar deze ‚verplichting’ van onze overheid.

Als je positief kunt denken en optimistisch bent dan wordt het voor jezelf allemaal wat makkelijker. Van daaruit ontstaan er andere invalshoeken. Denk eens in de mogelijkheden die er zijn. En dat gold ook voor ons. We gingen op zoek naar de mogelijkheden om te ondernemen.

Els was, voordat zij casemanagement deed, werkzaam in het voortgezet onderwijs. Toen wij Denkinmogelijkheden startten was het voornamelijk Els die ideeën had over opleidingen. Een betere aansluiting op de arbeidsmarkt werd voor veel deelnemers bereikt door scholing via Denkinmogelijkheden. We kregen ondermeer de opdracht van het UWV om zo’n 165 taxichauffeurs op te leiden.

Dit concept werkte en ons succes breidde zich uit naar andere opleidingen zoals beveiliging, WMO-consulenten en schuldhulpverlening. Daarnaast begeleidden wij mensen en werkgevers via outplacementtrajecten, sociale activeringstrajecten, Iro’s en trajecten vanuit een uitkering.

 

Is uw verantwoordelijkheid al voelbaar?

Het is duidelijk dat werkgevers en werknemers steeds meer verantwoordelijk worden voor de positie van de werkgevers en werknemers op de arbeidsmarkt. Dat is een klus en een omschakeling. Waar voorheen werknemers terug konden vallen op een uitkering, moeten werkgevers en werknemers er nu steeds meer samen uitkomen en zelfs het liefst een uitkering vermijden (van werk naar werk).

De wet- en regelgeving is door werkgevers vaak niet bij te houden en behoorlijk ingewikkeld. Hier ligt onder anderen de interesse en de vakkennis van Denkinmogelijkheden: ingewikkelde situaties helder maken en werkgever en werknemer helpen bij dit proces.

De veranderende wetgeving is voor ons reden geweest om ons te specialiseren in re-integratie voor bedrijven. Wat ons hierin succesvol maakt is dat we de arbeidsmarkt goed kennen. Mensen en bedrijven voelen zich veilig bij ons.

We weten goed wat bedrijven willen en waar ze naar toe willen met hun werknemers. Dit komt mede door het stellen van de juiste vragen maar ook door onze ervaring met de doelgroep en haar uitdagingen.

 

Belangrijkste tip om problemen te voorkomen.

We vinden het belangrijk om met professionals te werken. Zij kunnen goed belangen onderscheiden, kwaliteit leveren en concrete adviezen geven. Als werkgever is het een klus om een zieke werknemer te begeleiden. Dan is het fijn als een dergelijk traject zorgeloos uitbesteed wordt. De werkgever kan zich richten op datgene wat belangrijk is: zorgen dat de organisatie goed loopt en dat er geen schade ontstaat. Schakel daarom Denkinmogelijkheden Arbeidsmobiliteit in. Wij zijn loonsanctie vrij!

 

Waarom bedrijven huiverig zijn voor re-integratie.

Het beleid van onze overheid voelt als ondernemer niet altijd prettig aan. U wilt ondernemen en geen verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. U wilt niet voor hoge kosten komen te staan bij een zieke werknemer. Een lekker lopende onderneming geeft u vrijheid om te groeien. Dat snappen wij.

Herkent u dit?

  • ik wil niet veel geld uitgeven aan een traject
  • ik heb al eerder geen succes gehad
  • mijn werknemer kan toch niet meer aan de slag komen
  • mijn werknemer is niet gemotiveerd
  • ik vind de regels van onze overheid onzin
  • ik vind het UWV veel te streng, straks krijg ik een loonsanctie

Onlangs publiceerde het UWV een artikel waarvan wij de inhoud al lang toepassen: de eerste maanden waarin re-integratie plaatsvindt, blijken cruciaal in het vinden van een nieuwe baan. Daarom leggen wij het accent ook hierop: snelheid en actie is ons motto. Maar ook technologie speelt een rol: we bieden door onze effectieve vacaturebank (de beste die er is) dagelijks passende vacatures aan. Met een score van 82% succes in onze trajecten zijn we ook nog eens heel effectief. En net zoals bij andere bureau’s lukt het ons soms ook niet. Maar om de Nobelprijswinnaar James Heckman (econoom) te citeren: ‚Zero is not a bad number’. U kunt overigens al een traject inkopen vanaf € 250.

Bel ons vandaag nog voor een afspraak

PS: Wist u dat de Nederlandse Overheid jaarlijks meer dan 6,5 miljard uitgeeft om werklozen aan een baan te helpen?