Outplacement

De beste woorden voor een ontslaggesprek.

Werken heeft voor de meeste mensen een grote betekenis. Ontslag raakt mensen dan ook direct in hun hart. Emoties komen vrij: woede, frustratie, angst en onbegrip voor de beslissingen die er genomen zijn. Want het had immers toch allemaal anders gekund? Een ontslaggesprek is niet fijn, ons advies is om ruimte te geven aan deze emoties, het zijn mensen met een persoonlijk verhaal. En natuurlijk spelen hierbij ook uw emoties een rol. Vaak gaat aan het ontslag een hele geschiedenis vooraf.

Dit gebeurt heel vaak bij ontslag.

In al die jaren dat wij mensen helpen bij het vinden van nieuw werk, valt ons altijd op iets op. Mensen gaan zover dat ze te pas en te onpas negatieve uitlatingen doen over hun voormalige werkgever. Ze beïnvloeden daarmee uw potentiële klanten op een krachtige maar negatieve manier. Dit kunt u voorkomen door het vroegtijdig inschakelen van onze professionals. Wanneer u werknemers ontslag aanzegt, kunnen wij ondersteuning aanbieden door onze aanwezigheid en door inzet van outplacement. Na het gesprek volgt er een positieve wending: we bieden een nieuw perspectief, namelijk grote kans op een nieuwe baan. Het blijkt dat zowel werknemer als werkgever het als positief ervaart als wij een gesprek voeren nadat de werknemer zijn ontslaggesprek heeft gevoerd. Er is minder goed nieuws maar ook goed nieuws: wij scoren hoog in onze resultaten door effectief op te treden.

Waarom outplacement effectief is voor uw omzet.

Door onze jarenlange ervaring weten we dat hierdoor uw imagoschade beperkt wordt. De werknemer krijgt de kans om bij een onpartijdige partij emoties te uiten en krijgt tegelijkertijd ruimte om wensen kenbaar te maken. Er ontstaan door onze coachingstechnieken nieuwe openingen. Het meest effectief is dit als wij aanwezig zijn bij het ontslag maar is ook van toepassing wanneer iemand bij ons outplacement volgt. We buigen de negatieve emoties om tot het zien en creëren van nieuwe mogelijkheden en baan bij de laatste werkgever is, ondanks het ontslag, niet eens zo slecht geweest. De werknemer wordt uw ambassadeur in plaats van schade te berokkenen. Outplacement kan al ingekocht worden voor € 750.