Outplacement Haarlem

Ontslag: help waar moet ik beginnen?

Ok, u heeft ontslag gekregen. ‘Wat nu?’, zult u misschien denken. Veel gehoorde vragen die wij op zo’n moment krijgen: ‘Ik heb al zo lang niet meer gesolliciteerd’, ‘hoe kom ik er nog tussen?’, ‘er is geen werkgever die op mij zit te wachten’, ‘de arbeidsmarkt is zo veranderd, ik weet niet waar ik moet beginnen’ of ‘ik heb altijd hetzelfde gedaan’. Behoefte aan wat houvast? Lees verder.

Waarom ontslag gunstig kan zijn.

Ontslag kan op vele manieren gunstig zijn. U gaat weg bij uw werkgever en gaat op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Sinds 1 juli 2015 heeft u dan ook recht op een transitievergoeding. Met deze vergoeding kunt u drie dingen doen: een outplacementtraject inkopen, een opleiding doen (eventueel samen met outplacement) of u laat het uitbetalen en betaalt er belasting over. Als u kiest voor een outplacementtraject dan helpen wij u bij het vinden van werk. Woont u in de regio Haarlem? Bent u op zoek naar outplacement in regio Haarlem?

Lees dan verder en ontdek dat uw ontslag ook voordelen kan hebben.

Wat gebeurt er tijdens het traject?

Belangrijk om te weten is natuurlijk welke vragen u heeft. Er kan een onzekere periode aanbreken of misschien zijn naast ontslag ook nog wel andere vragen op het gebied van sociale zekerheid. Heeft u wel eens nagedacht over hoe u uw inkomen tot aan uw pensioen gaat verdienen? Er is veel te doen op het gebied van flexibilisering en robotisering maar wat betekent dat eigenlijk voor uw beroep? Hoe ziet uw toekomst er uit?

We bespreken dit samen en onderzoeken uw positie op de arbeidsmarkt. Wat is er vervolgens u nodig om weer een baan te krijgen? Misschien wilt u wel als zzp-er of als ondernemer van start gaan…… Drie belangrijke punten die voor een outplacement als basis dienen. Dit betekent dus dat we een plan van aanpak maken die voor u persoonlijk geschreven is. Uiteraard spreekt het voor zich dat we tijdens het traject anticiperen op uw ontwikkelingen. Wist trouwens dat wij binnen een half jaar 8 van de 10 kandidaten aan een baan helpen? Kenmerkend voor onze werkwijze: wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Actie dus!

Van werk naar werk? 3 Bespaartips.

Gaat u aan de slag met een outplacementtraject? Denk dan eens hier aan:

U kunt flink op besparen door 3 overbodige acties te negeren. Deze maken het outplacement duurder terwijl u het niet nodig heeft.

1. Standaard programma

Veel bureau’s bieden een standaard programma aan met zoveel mogelijk modules er in. Van overbodige tests tot de inzet van veel gesprekken. Beperk u tot hetgeen u nodig denkt te hebben.

2. Voorkom eindeloos gepraat

Actie is vereist als u een nieuwe werkgever nodig zoekt. Voorkom eindeloos gepraat over hoe u in actie moet komen maar vraag op welke concrete manier u geholpen wordt.

3. Vraag naar een professionele vacaturebank
Vacaturebanken als Monsterboard en Indeed claimen de grootste vacaturebanken te zijn maar het kost veel moeite om te grasduinen in deze zoekmachines. Bespaar tijd door de inzet van een professionele zoekmachine.

Uitgebreid gratis informatie van onze experts.

En wat nu? Ontslag is geregeld, de einddatum is bekend en wat dan daarna? Wellicht heeft u een goed idee van uw aanpak maar u weet ook dat de arbeidsmarkt erg lastig is. Het volgen van een outplacement in uw regio Haarlem is dan wellicht geen gek idee. Maar hoe krijgt u duidelijk wat u nodig heeft? En hoe komt u weer aan een baan?

Om dit helder te krijgen bieden wij onze uitgebreide gratis kennismakingsgesprekken aan. Wilt u daarna liever nog een keer komen? Geen probleem, u bent altijd welkom. Even bellen? Gewoon doen!