Rapport cijfers
N

85% Outplacement score

N

Meer dan 13 jaar ervaring

N

Loonsanctievrij

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Hoe u helderheid krijgt in uw dossier

Een helder beeld krijgt u door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek. Bovendien worden minimaal deze vragen beantwoord:
Spoor-3 traject

  • kan mijn werknemer het werk echt niet meer doen desondanks alle hulp?
  • klopt de belastbaarheid van mijn werknemer nadat hij of zij is uitgevallen? 
  • is het eerder ingezette traject tot nu toe zinvol?
  • is mijn werknemer geschikt om ander werk te doen nu of misschien later?
  • hoe verhoudt zich de belasting versus belastbaarheid nadat de bedrijfsarts een FML heeft opgesteld?

Belangrijkste benodigdheid voor een goede beslissing

Onze arbeidsdeskundige voert gesprekken met alle betrokkenen nadat hij een werkplek onderzoek heeft gedaan. Door middel van dit onderzoek krijgt u concrete antwoorden op uw vragen. Vandaar dat een professionele en deskundige benadering nodig is. Bovendien beantwoordt hij al uw vragen. Doordat hij uw organisatie bezoekt, heeft hij een goed beeld van de situatie.

Daarom vindt er ook een grondig onderzoek plaats. Is werkhervatting binnen uw organisatie mogelijk desondanks ziekte? Wanneer kan dat plaatsvinden? Of is het nodig om een werkplek te vinden bij een andere werkgever waardoor werknemer aan het werk blijft? Indien dit zo is, neemt u met ons contact op voor het starten van een re-integratietraject tweede spoor (spoor 1 betekent aangepast werk bij uzelf). Vervolgens gaan wij samen met uw medewerker aan de slag met de bedoeling op zoek te gaan naar een passende werkplek.

Marion Derksen

📞 023 – 574 71 03

Direct contact opnemen

Arbeidsdeskundig onderzoek
Hieruit volgt een rapport. Deze gebruikt u onder andere voor uw beslissingen en/of uw dossier. Let op: het UWV controleert u goed want zij vinden het belangrijk dat u en uw werkgever zich aan de regels houden. Daarmee hebben zij een grote invloed op uw dossier. Daarnaast doen ze zelf ook inhoudelijk grondig onderzoek. Kortom, vraag advies als u er niet uitkomt. Een telefoontje is zo gepleegd, we helpen altijd. Vandaar dat ook onze arbeidsdeskundige altijd behulpzaam is. Hij heeft zoals gezegd specifieke vakkennis en is altijd up to date met de laatste regelgeving. Ook DIM is trouwens aangesloten bij belangrijke kenniscentra in ons vakgebied.

 

 

Arbeidsdeskundig onderzoek? Haak niet af

Een dossier van een zieke werknemer is complex waardoor u snel fouten maakt. Kent u de wet- en regelgeving goed genoeg? Of wilt u liever het dossier helemaal sluiten? Maar ook: mijn werknemer presteert uitstekend en ik wil hem behouden. Daarnaast wilt u effectief anticiperen op uw situatie. Zoals gezegd krijgt u te maken met verplichtingen die moeilijk te overzien zijn. Hoewel er veel te vinden is op internet, blijft het moeilijk om specifieke informatie te vinden. Maar ook is ieder dossier weer anders, ieder mens is anders.

Er is nog een reden om een arbeidsdeskundig onderzoek in te zetten namelijk: maak het uzelf makkelijk. Immers met kennis komt u verder. Onze register-arbeidsdeskundige is onafhankelijk net als al onze andere professionals.Hij voorziet u van degelijk advies waardoor u effectiever schakelt. Nadat het rapport is opgesteld, kunt u nieuwe stappen zetten. Zo voorkomt u een loonsanctie en krijgt u duidelijkheid in uw traject. Daarmee is een belangrijke stap gezet.

 

Zorg ervoor dat u mij op tijd inschakelt. Het UWV beoordeelt streng op doorlooptijden en het op tijd inzetten van het arbeidsdeskundig onderzoek is erg helpend voor alle betrokken partijen. Wist u dat een spoor-2 traject binnen zes weken na eerstejaarsevaluatie ingezet moet worden? Daarom is het van belang om op tijd te starten. 

Marion Derksen

Register Arbeidsdeskundige, DIM Arbeidsmobiliteit

Recente opdrachtgevers

Opdrachtgevers

Overal actief

Nieuwsbrief

  • Aanmelden nieuwsbrief

LOGIN