Rapport cijfers
N

85% Outplacement score

N

Meer dan 13 jaar ervaring

N

Loonsanctievrij

Mediation arbeidsconflict

De STECR richtlijn is bij een arbeidsconflict duidelijk. Zowel re-integratie als het conflict moet opgelost. Immers, het conflict staat re-integratie in de weg. De rechtspraak en het UWV zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan. Als gevolg hiervan is deze richtlijn de norm. Ofwel het inschakelen van onze dienst mediation arbeidsconflict is de eerste stap die gezet moet worden. Daarom is het belangrijk dat u zich laat informeren. Desondanks de pijn, ís het oplosbaar.

 

Wat u niet moet doen bij een arbeidsconflict

Mediation arbeidsconflictAl met al, een arbeidsconflict klinkt heftig. Maar als uw werknemer bij de bedrijfsarts meldt van een verstoorde arbeidsverhouding, bent u daarmee verplicht dit op te lossen. Daarom adviseren wij de richtlijn te volgen. Doordat deze richtlijn duidelijk is, weet u wat te doen. Maar blijf daarnaast actief in Spoor-1. Laat dit dus niet liggen want u verliest daarmee tijd. Hieruit volgt meestal een loonsanctie. Daarom adviseren wij u onze onafhankelijke casemanagers in te schakelen. Immers, wij zijn actueel met wetgeving en passen het toe. Door middel van effectieve regievoering, bereiken wij resultaat.

 

Wanneer u terecht bent gekomen in deze situatie, voorkom dan ook medicalisering. Met andere woorden: indien het verstoorde arbeidsverhouding is, maak er dan niet een medisch probleem van met de bedoeling het op te laten lossen door de bedrijfsarts. Het UWV is hier scherp op. Bovendien, als u de situatie oplost, zult u zien dat u weer grip krijgt op uw dossier. Schakel daarom onze professionele mediator in. Het is veilig en hij werkt sterk oplossingsgericht voor beide partijen. Daarna is er weer ruimte voor iedereen.

Ron van Engelen

📞 023 – 574 71 03

Direct contact opnemen

Waarom mediation arbeidsconflict nuttig is

Mediation arbeidsconflictZoals gezegd bent u gebonden aan de richtlijn van STECR. Oplossen dus. Zodoende is het handig om onze register mediator in te schakelen. Hij is deskundig, ervaren op HR-gebied en heeft al in veel trajecten succesvol bemiddeld. Nadat hij is ingeschakeld, legt hij de eerste contacten. Open, onafhankelijk en professioneel. Op dezelfde wijze leidt hij het traject met de bedoeling om tot een werkbare oplossing te komen. Niet alleen stuurt hij aan op resultaat maar legt hij ook de afspraken vast. In het bijzonder besteedt hij hierbij aandacht aan de gevoelens en emoties bij beide partijen. Ofwel, iedereen krijgt ruimte. Het wordt door onze opdrachtgevers als prettig ervaren.

 

 

 

Als ervaren en erkend mediator combineer ik mijn kennis van HR met mijn vakgebied. Als neutrale bemiddelaar ben ik effectief bij het oplossen van verstoorde arbeidsverhoudingen. Daarnaast heb ik gevoel voor het omgaan met conflicten en emoties. Desondanks de soms moeilijke situaties, blijf ik onafhankelijk en deskundig. Daarom komen we tot een oplossing. Aan de ene kant is er de werkgever en aan de andere kant de werknemer. Behalve als er sprake is van onwil, is iedere situatie op te lossen.

Ron van Engelen

Mediator arbeidsconflict, Ron van Engelen Mediation

Recente opdrachtgevers

Opdrachtgevers

Overal actief

Nieuwsbrief

  • Aanmelden nieuwsbrief

LOGIN