Rapport cijfers
N

85% Outplacement score

N

Meer dan 13 jaar ervaring

N

Loonsanctievrij

Re-integratie 2e spoor

Hoe u paniek voorkomt bij re-integratie 2e spoor

U heeft te horen gekregen van uw werkgever dat er een traject re-intregratie 2e spoor opgestart wordt. Enerzijds betekent dit dat u een nieuwe werkgever gaat zoeken. Anderzijds is het wel zo dat u nog steeds recht heeft om terug te keren in uw eigen werk. Nadat uw belastbaarheid weer is toegenomen, kunt u hier aanspraak op maken.

Re-integratie 2e spoorMaar in uw tweede ziektejaar geeft de wetgever aan toch echt naar een nieuwe werkgever te gaan kijken. Weliswaar in passend werk maar dit zal niet makkelijk zijn. Hier zijn we eerlijk over. Alleen als de omstandigheden ideaal zijn, boeken we resultaat. Dit heeft te maken met uw belastbaarheid. Passend werk is hierin van belang. Maar daar tegenover staat dat we u helpen met alles waarmee u te maken krijgt. Zoals gezegd zorgt duidelijkheid en overzicht er voor dat u grip krijgt op uw traject en uw toekomst.

 

Tips om het gesprek aan te gaan

De Wet Verbetering Poortwachter kent een duidelijke instructie voor werkgever en werknemer namelijk dat iedereen zich aan de afspraken moet houden. Daarom controleert het UWV het dossier. Het kan zijn dat uw werkgever u langer in dienst houdt terwijl hij zijn fouten in het dossier moet herstelt. Dit heet een loonsanctie. Maar ook u moet u aan de verplichtingen houden. En ook dat wordt weer gecontroleerd.

Wij hebben daarom voor u deze afspraken op een rijtje gezet, een handig en makkelijk overzicht. En ondanks dat u ziek bent, adviseren wij u om een dossier bij te houden en werkgever aan te spreken op hun verplichtingen. Immers, het gaat om uw belang. Maar er is nog een reden om een dossier bij te houden. Zoals al eerder vermeld krijgt u hiermee grip op uw dossier. U weet waar u aan toe bent.

Fred van Damme

📞 023 – 574 71 03

Direct contact opnemen

Ons advies: laat de begeleiding over aan professionals

Re-integratie spoor-2Re-integratie 2e spoor is een uitdagende klus. U vraagt u misschien af welke werkgever op u zit te wachten. Daarom gaat bij ons re-integratie 2e spoor niet alleen over het vinden van een andere werkgever. Nee, we gaan bezig met uw toekomst, we geven tekst en uitleg over uw persoonlijke situatie. Misschien is uw werkgever wel Eigen Risicodrager of maakt u zich zorgen over uw financiële toekomst. Omdat we professionals zijn, opgeleid, getraind en ervaren, weten we van de hoed en de rand, we kennen het UWV goed. U kunt uw zorgen delen en op alle vragen een antwoord krijgen.

 

Hoe u grip krijgt op uw traject

Re-integratie 2e spoor start uiterlijk één jaar na uw eerste ziektedag. Bent u nog niet volledig aan het werk bij uw werkgever? Ook dan wordt dit traject ingezet. Het UWV verlangt van u en uw werkgever om iedere re-integratiekans te benutten en uit te zoeken. Ons programma is daar op afgestemd. Hieronder tref u een overzicht aan van dit programma. Maar, we werken erg pragmatisch. We stemmen iedere keer het programma op uw behoefte af en houden daarbij wel doelen in de gaten. Uw wensen en ideeën worden natuurlijk ook besproken.

 

En als ik geen ander werk vind?

Niettemin is het mogelijk dat u geen ander werk vindt. Omdat u twee jaar ziek bent, ontvangt u van het UWV een uitnodiging om een WIA uitkering aan te vragen. U wordt daarom gekeurd door een verzekeringsarts. Hieruit volgt vervolgens een beslissing over uw uitkering. Over hoe dat in zijn werk gaat, heeft het UWV een handig filmpje gemaakt. Indien u hierover meer wilt weten, kijk dan eens op de site van het UWV of bel ons. We weten er bijna alles van.

 

 

Zonder Denk in Mogelijkheden was het traject van het 2de spoor waarschijnlijk heel anders gelopen. In een kwetsbare periode heeft het mij heel veel duidelijkheid en steun geboden, maar mij ook weer mijn mogelijkheden doen in zien op een heel professionele en persoonlijke manier.

Shirley Vermeulen

Praktijkassistente

Recente opdrachtgevers

Opdrachtgevers

Overal actief

Nieuwsbrief

  • Aanmelden nieuwsbrief

LOGIN